RONDRIT MAZDA MX-30

Het ideale vervoersmiddel in & rond Leuven

_V3A0534

We hebben onze MX-30 op pad gestuurd in en rond Leuven samen met fotograaf Kristof Tuerlinckx van ProductFocus. Hierbij een verslag en wat impressies van deze zeer geslaagde dag!

De wagen is hier aan de garage vertrokken om 8u53 met 99% batterijcapaciteit, op weg naar HAL 5 in Kessel-Lo.

Eenmaal daar aangekomen had de wagen nog 96% over. Van hieruit vervolgde de weg zich richting de Abdij van Vlierbeek.

Bij het aankomen in de Abdij had de wagen nog 94% in zijn mars en reden we door naar het provinciaal Domein van Kessel-Lo om te gaan genieten van een hapje en een drankje.

Na een lekker en gezond tussendoortje voor ons en met nog 94% batterij in de wagen vervolgden we onze route richting centrum Leuven.

In Leuven wilden we natuurlijk zoveel mogelijk plaatsen bezoeken met de wagen. Zo zijn we van het station doorgereden naar het Rector de Somerplein, om van daaruit door te rijden naar Sint- Maartensdal, waar we ineens getest hebben of de laadinfrastructuur makkelijk toegankelijk is en eenvoudig te bedienen valt, indien de wagen toch geladen diende te worden.

De Vaart, de Abdij van't Park en het Ladeuzeplein mochten natuurlijk ook niet op onze roadtrip ontbreken en met 73% op de teller zetten we onze koers die richting uit.

Na Leuven centrum te doorkruisen, reden we door richting Heverlee met nog 65% batterijcapaciteit en met als eerste stop de IMEC-toren vervolgd door het Arenbergkasteel.

De dag was al ver gevorderd en met 16u40 op de klok en 61%  en 104km bereik over in de wagen, was het tijd om terug koers te zetten richting de garage met nog een korte pitstop aan de Dijleterrassen.

Om 17u25, na een comfortabele, maar vooral stille rondrit en met nog 55% capaciteit en 96km rijbereik over is de wagen terug netjes aangekomen bij de garage.

Conclusie: Er zijn in totaal 17 plaatsen in & rond Leuven bezocht in een tijd van 8u53. In deze bijna 9u is er slechts 45% batterijcapaciteit verbruikt en 82km afgelegd bij een buitentemperatuur 11°C. 

We zouden deze route dus perfect 2x per dag kunnen uitvoeren, ruimschoots voldoende als jouw ideale, maar vooral ecologische manier van verplaatsen in & rond Leuven!